Boomkwekerij Brabant

Boomkwekerij Frowein is een 55 hectare grote boomkwekerij gevestigd in Brabant. Al ruim 25 jaar kweken wij met een team van gepassioneerde medewerkers verschillende boomsoorten en met onze ruime kennis zijn we in staat om onze klanten van passende adviezen te voorzien. De bomen worden geweekt op onze 55ha leemhoudende zandgrond in het Noordoosten van Brabant. De leemhoudende zandgrond heeft een gunstig effect op het wortelgestel is zeer geschikt voor het kweken van gezonde en kwalitatief goede bomen.

Samen met ons gedreven team van 15 boomkwekers kweken we zo’n 150 soorten en hermkomsten in de maten 10-12 tot 30-35.

Wij vinden een ruim assortiment erg belangrijk en op onze boomkwekerij in Brabant kweken we dan ook verscheidende soorten op ruime plantafstanden in zwaardere maten, vanaf de maat 14-16. Zo kweken we laanbomen, parkbomen, inheemse bomen, betakte bomen, fruitbomen, vormbomen, maar ook solitairen voor de stedelijke toepassingen en voor particulieren. Wij vinden het erg belangrijk om onze klanten een ruime keuze te bieden.

Daarnaast kweken wij voor de buiten stedelijke toepassingen een specifiek sortiment met vooral inheemse laanbomen en bekende cultivars in lichtere maten tot 16-18. Hiervoor planten wij vooral zaailingen met geselecteerde inheemse herkomst. Deze productie staat onder controle door de NAKTuinbouw keuringsdienst en valt onder het Selectplant certificaat.

Boomkwekerij Frowein staat voor een Betrouwbare Herkomst!

Geperfectioneerd productieproces

Afgelopen jaren is het productieproces op onze boomkwekerij in Brabant verder geperfectioneerd en vertaald naar een gedegen stappenplan, zodat kwaliteit en volledigheid is geborgd. De eerste stap betreft de opplant. De beplating wordt bij binnenkomst in onze Brabantse kwekerij direct gecontroleerd op kwaliteit en er wordt meteen gesnoeid als dat nodig lijkt te zijn. Daarna worden de bomen machinaal geplant en wordt samen met de tonkinstok in de grond gezet om de beplanting te ondersteunen.

Vervolgens worden de bomen opgekweekt en worden de toppen aangezet. Dit gebeurt in de eerste drie jaar van de bomen op de boomkwekerij. Tijdens controle ronden wordt door onze medewerkers streng gecontroleerd, op snoeiwijze doorgaande toppen en ziekten en afwijkingen, zodat er een selectie ontstaat van echte kwaliteitsbomen.

In de laaste stappen van het gestroomlijnde productieproces worden de bomen op onze boomkwekerij in Brabant na selectie voor of door onze klant, respectievelijk gerooid en verzendklaar gemaakt volgens onze efficiënte werkwijze. Voordat de bestelling wordt geladen vindt er een laatste check plaats, waarbij de volledigheid en de kwaliteit van de bestelling nogmaals wordt gecontroleerd.

Waarom Frowein?

Stappen plan - Boomkwekerij Frowein


Klant staat centraal

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn willen we onze kennis met u delen zodat de beste beplantingskeuze wordt gemaakt. Weet wat u koopt! U kunt zelf de gewenste bomen uit onze boomkwekerij markeren en wij zorgen ervoor dat de beplanting van etiketten wordt voorzien. Verder zorgen we ervoor dat we uw bestelling compleet en uiteraard op tijd aanleveren. Bij Boomkwekerij Frowein staat de klant altijd centraal.

Wij hopen dat u binnenkort persoonlijk te ontmoeten op onze Boomkwekerij in Brabant.

Voor vragen mail of bel 0485 311 733.

Team | Boomkwekerij Frowein