Fruitbomen

Een greep uit ons assortiment

Fruitbomen zijn er in vele soorten en maten. Wij kunnen u een ruime keuze geven van appel tot kers en walnoot tot pruim. Onze boomkwekerij is al ruim 20 jaar gespecialiseerd in het kweken van hoog- en laagstam fruitbomen. De laatste jaren zijn we tevens gestart met het kweken van lei-fruitbomen zowel als hoog- en laagstam. Hieronder kunt u kiezen uit diverse fruitsoorten die we in meerdere rassen kunnen aanbieden.

We kunnen dan ook stellen dat de fruitboom bezig is met een nieuwe opkomst. Het idyllische beeld waarbij de fruitbomen rond de boerderij staan is bezig met een opmars in het landschap. Mensen vinden het fijn om te weten waar hun fruit vandaan komt. Want wat is nou mooier dan je eigen vruchten plukken in de tuin, om deze vervolgens in diverse gerechten te verwerken. Is de ruimte in een tuin beperkt? Geen probleem. Fruitbomen zijn prima te vormen waardoor ze op elke locatie toepasbaar zijn. Ook kan men bij boomkwekerij Frowein kiezen tussen laagstam- (kroonhoogte 1.50m) en hoogstamfruitbomen (kroonhoogte 2.20m) dit geeft de ontwerper nog meer keus bij het toepassen van fruitbomen.

Naast de functie van plukboom dient het fruit dat op de grond valt als voedselbron voor diverse vogels en insecten, hierdoor zijn fruitbomen waardevolle planten voor de natuur als voedselbron en leefomgeving voor vogels en insecten.

Bent u op zoek bent naar hoog- of laagstam fruitbomen die als eyecatcher of als plukboom kunnen dienen in een park of tuin, vindt u hier een greep uit ons assortiment van fruitbomen. Indien u geïnteresseerd bent in onze volledige voorraad, kunt u onze voorraadlijst downloaden.

voorraadlijst