Kersen zijn veelal rode vruchten van ca. 1.5cm doorsnede met een pit als kern. De pit kan gemakkelijk voor vermeerdering worden gebruikt, echter kunnen er grote verschillen optreden tussen de zaailingen. Om ervoor te zorgen dat de nakomelingen alle eigenschappen overnemen, worden onderstammen geënt. Kersenbomen zijn op te delen in twee hoofdgroepen; de zoete kers en de zure kers (kriek). Particulieren verlangen naar een lekkere eetbare kers in eigen tuin, hierdoor is in ons assortiment enkel de zoetekers opgenomen.
Kersen
Leverbaar in o.a.
- Prunus ‘Burlat’
- Prunus ‘Hedelfinger Riesenk’
- Prunus ‘Morellenfeuer’
- Burlat, vroege kers met donker vruchtvlees
- Hedelfinger Riesenk, vaste bruin/rode kers
- Morellenfeuer, zure kers
Boomkwekerij Frowein sortiment
Laanbomen
Inheemse bomen
Betakte- en Meerstammige bomen
Fruitbomen
Vormbomen
Solitairen en coniferen