Groothandel voor hoveniers

Frowein is dé groothandel voor hoveniers, gelegen in het noordoosten van Brabant. Op 55ha leemhoudende zandgrond van de boomkwekerij worden diverse soorten bomen gekweekt. De leemhoudende zandgrond heeft een zeer gunstig effect op het wortelgestel van de bomen die op de kwekerij gekweekt worden.

Frowein is een groothandel voor hoveniers die op zoek zijn naar laan- en parkbomen, inheemse bomen, beveerde bomen, fruitbomen, vormbomen en solitairen. Frowein heeft een breed assortiment aan inheemse bomen beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Naast het zeer brede bomenaanbod dat we zelf aanbieden, kunnen we u ook voorzien van vaste planten, sierheesters, bosplantsoen en haagplanten, coniferen en klimplanten.

Assortiment groothandele voor hoveniers

Herintroductie inheemse bomen

Inheems autochtone bomen worden in de natuur met uitsterven bedreigd. Dit probleem brengt zeer ongewenste gevolgen met zich mee. Een tekort aan autochtone bomen in onze natuur heeft tot gevolg dat ecologische processen verstoord raken. Bij Frowein zet men zich in voor de herintroductie van autochtone en geselecteerde inheemse bomen. Voor enkele soorten bieden we autochtone bomen aan. Van deze bomen is het aantoonbaar dat de soort op natuurlijke wijze in Nederland is gekomen. Door te kiezen voor geselecteerde inheemse bomen, kan de herkomst van de boom aangetoond worden en kiest men voor een kwalitatief goede boom. Op deze manier kan de scheefgroei in ecologische processen teruggedrongen worden. De bomen die terug te vinden zijn op onze boomkwekerij zijn voorzien van het Selectplant keurmerk.Select Plant - Boomkwekerij Frowein

Producten van hoge kwaliteit

Als groothandel voor hoveniers vinden we het belangrijk om kwalitatief sterke producten af te leveren. We streven naar een optimalisatie van het kweekproces en daarom kweken wij onze bomen volgens een vaste teeltcyclus. De eerste stap betreft de strenge ingangscontrole en de opplant. In stap twee worden de bomen gekweekt, waarbij de nadruk wederom ligt op een continue selectie en controle ronden. Stap twee betreft alle jaren die de bomen op de kwekerij doorbrengen. In stap drie worden de bomen gerooid en in stap vier worden ze opgeleverd. Ook in de vierde en laatste stap vind er een controle plaats op de uitgaande bestelling. De kwaliteit en volledigheid van de bestelling wordt door onze kwaliteitsmedewerkers gecheckt, zodat u als hovenier zeker bent van kwaliteitsbomen.

Service staat hoog in het vaandel

In onze groothandel voor hoveniers werken zeer deskundige medewerkers die u van een passend advies kunnen voorzien . Bij Frowein vinden we het belangrijk dat onze klanten weten wat ze kopen. Alleen dan kan er een juiste keuze gemaakt worden. Uiteraard kunnen hoveniers in onze groothandel onze bomen rustig bekijken en we vinden het belangrijk dat we onze klanten een goede service kunnen bieden.

Wij hopen dat u binnenkort contact opneemt en u persoonlijk te ontmoeten voor de Fruitbomen.

Voor vragen mail of bel 0485 311 733.

Team - Groothandel voor hoveniers | Frowein