Solitairen en coniferen

Een greep uit ons assortiment

Solitairen en coniferen zijn twee verschillende groepen. Wij hebben deze voor u samengevoegd door onze kweek/ en levermethode.

Met solitaire beplanting wordt beplanting bedoeld die niet gegroepeerd staan. Solitairen worden bij ons boomkwekerij ook meerjarig geweekt. De beplanting is vol vertakt en voorzien van een goed wortelgestel zodat ze goed verplantbaar zijn. Het leggen van een goede basis voor een solitaire struik is belangrijk voor de toekomst. In het assortiment worden zaailingen en veredelingen (cultivars) aangeboden.

Coniferen zijn er in tal van maten en soorten. Er is veel diversiteit. Groeivorm, hoogte, naaldgrote meerstammig, van onder betakt of toch op stam. De mogelijkheden zijn eindeloos. Na jaren kennis van laan- en parkbomen zijn we 10 jaar geleden begonnen met het opkweken van solitairen en coniferen. Naast zaailing soorten hebben we sinds kort ons assortiment ook met veredelde soorten uitgebreid.

Door het meerjarig, op ruime onderlinge afstand, kweken van heesters en coniferen creëren wij solitairen. Hoe pas ik solitaire beplanting toe? De volle planten die bij ons op de boomkwekerij staan zijn toe te passen in beplantingsvakken gecombineerd met andere beplanting die samen in contrast staan met de harde materialen van bebouwing of bestrating. Ook in bakken bij de entree van uw bedrijf komt onze solitaire beplanting tot zijn recht. Grillige takken breken de ruimte en creëren geborgenheid, en kunnen in het voorjaar een verrassende bloei geven om aan te geven dat de zomer op komst is.

Bent u op zoek bent naar solitairen of coniferen die als eyecatcher kunnen dienen in een park of tuin, vindt u hier een greep uit ons assortiment. Indien u geïnteresseerd bent in onze volledige voorraad, kunt u onze voorraadlijst downloaden.

voorraadlijst