Vormbomen

Een greep uit ons assortiment

De groep vormbomen is een speciale groep in het assortiment van onze boomkwekerij. De bomen zijn, zoals het woord al zegt, voorgevormd. Middels hulpmiddelen en snoei kweken we in meerdere jaren bomen als blok-, dak-, lei- en schermvormen. Scherm en leibomen kunnen toegepast worden boven schuttingen zodat, ook in bebouwde gebieden, meer privacy gecreëerd kan worden. Naast het toepassen van schermbomen voor meer privacy, vormen dakvormen een natuurlijke parasol. Direct zicht van boven wordt belemmerd en er treed schaduwwerking op. Dit vergroot de privacy en dient tevens als natuurlijke beschutting in de warme zomermaanden. In ons assortiment zoeken we steeds naar bomen die, door het vormen, een extra meerwaarde kunnen geven in een tuin. Hierin spelen bladkleur, bloemen en vruchten een belangrijke rol. Blokbomen worden veelal toegepast in moderne tuinen of parken met strakke lijnen. De blokvormen dienen door jaarlijkse snoei dezelfde afmetingen te houden.

De vormbomen die wij leveren uit onze boomkwekerij zijn meerjarig gekweekt. Dit betekent dat u dus geen jaren hoeft te wachten voordat een scherm is dichtgegroeid. De privacy die u wenst kan op deze manier direct gecreëerd worden.

Opvallend zijn bij ons de hoogstamschermbomen in de soorten beuk en haagbeuk. Onderhoud van vormbomen vergt kennis en tijd. Beuken en haagbeuken laten zich prima scheren met een heggenschaar en door de minder sterke groei dan b.v. de plataan wordt het onderhoud vereenvoudigd. Een hoog wintergroenscherm kunnen we u ook aanbieden in de vorm van hulst. Deze is zeer winterhard gebleken, geeft in de winter een fraai groen beeld en krijgt in het najaar een extra sierwaarde in de vorm van rode besjes.

Bent u op zoek bent naar vormbomen die als eyecatcher kunnen dienen in een park of tuin, hier vindt u een greep uit ons assortiment van vormbomen. Indien u geïnteresseerd bent in onze volledige voorraad, kunt u onze voorraadlijst downloaden.

voorraadlijst